Ervaren logistieke dienstverleners onder één paraplu, dat is Greenport Logistics.

Het is belangrijk om u en uw klanten te blijven koesteren en nog beter te servicen. Logischer logistiek helpt daarbij.

Dit is uw kans om uw markt te vergroten

door intelligentere logistiek.

Bedrijven die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het initiatief, kunnen contact opnemen met het hoofdkantoor.

Nu één logistiek netwerk voor de sierteeltsector in Nederland, België en Duitsland.

Optimalisering van de dienstverlening aan de markt en het behalen van synergievoordelen staan voorop.

De betrouwbaarheid van Greenport Logistics:
be available to promise.

De belangrijkste doelen van het optimaliseren van Available to Promise-processen zijn een efficiƫnt capaciteitsgebruik, een hoge klanttevredenheid met betere levertijden en maximale winstgevendheid.

Logischer logistiek is:

uw klanten

beter servicen.

Snel inspringen op de dag van vandaag, dag-distributie, nacht-distributie. Het kan allemaal.

Meer slagkracht in Euregio door overname Wiell Food & Flower Logistics

foto Meer slagkracht in Euregio door overname Wiell Food & Flower Logistics

Voor De Winter Logistics betekent de overname een belangrijke stap in de versterking van de eigen positie in de strategisch aantrekkelijke Euregio. ‘Het tuinbouwgebied rond Venlo is nu al een belangrijk logistiek draaipunt en de regio zal de komende jaren alleen nog maar interessanter worden. We zijn er nu al vertegenwoordigd, maar door de integratie met de activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics is het fundament onder onze activiteiten in de Euregio verder versterkt’, verklaart directeur Eric de Winter de belangstelling voor het Limburgse bedrijf. De Winter Logistics mag dan vooral gespecialiseerd zijn in de sierteeltlogistiek, het bedrijf heeft ook ervaring in de AGF-sector.

Groenten en sierteelt
Wiell Food & Flower Logistics was in 2013 in zwaar weer gekomen door de aanhoudende problemen in de wegtransportsector. Op 22 januari jl. is het faillissement uitgesproken. Het bedrijf is ontstaan uit een overname van Te Baerts Transport & Logistiek door LOZON Transport & Logistiek. Hierdoor is het oorspronkelijke werkterrein, de groentesector, verbreed met de sierteelt. Onder de dienstverlening valt niet alleen het transport, maar ook logistieke diensten zoals ompakken, stickeren en geconditioneerde opslag.

Integratie van de bedrijven
Alle activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics zijn ondertussen geïntegreerd in die van De Winter Logistics. De vestiging van Wiell Food & Flower Logistics in Horst is gesloten. De operationele activiteiten worden nu aangestuurd vanuit Greenport Logistics GmbH op de veiling Rhein-Maas in Herongen.