Ervaren logistieke dienstverleners onder één paraplu, dat is Greenport Logistics.

Het is belangrijk om u en uw klanten te blijven koesteren en nog beter te servicen. Logischer logistiek helpt daarbij.

Dit is uw kans om uw markt te vergroten

door intelligentere logistiek.

Bedrijven die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het initiatief, kunnen contact opnemen met het hoofdkantoor.

Nu één logistiek netwerk voor de sierteeltsector in Nederland, België en Duitsland.

Optimalisering van de dienstverlening aan de markt en het behalen van synergievoordelen staan voorop.

De betrouwbaarheid van Greenport Logistics:
be available to promise.

De belangrijkste doelen van het optimaliseren van Available to Promise-processen zijn een efficiƫnt capaciteitsgebruik, een hoge klanttevredenheid met betere levertijden en maximale winstgevendheid.

Logischer logistiek is:

uw klanten

beter servicen.

Snel inspringen op de dag van vandaag, dag-distributie, nacht-distributie. Het kan allemaal.

Nieuws van partners

foto Nieuws van partners

In deze rubriek leest u alles over de laatste ontwikkelingen bij de partners van Greenport Logistics. Zo verzorgt Mercuur Smart Logistics sinds 1 september alle hardware-leveringen aan alle aangesloten Intratuin-vestigingen en is De Winter Logistics gestart met de fijndistributie voor Air so Pure. 



De Winter Logistics start met fijndistributie voor Air so Pure
Per 1 november is de Winter Logistics gestart met de fijndistributie voor Air so Pure, een samenwerkingsverband van zeventien telers, die hun producten gezamenlijk vermarkten onder de naam 'Air so Pure'. De aangesloten kwekers telen en vermarkten een breed assortiment van luchtzuiverende planten. Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar kleinere leveringen, in een hogere frequentie, heeft De Winter Logistics een logistiek model ontwikkeld, waarbij ondanks de kleinere hoeveelheden een maximale bundeling is gewaarborgd.

Mercuur Smart Logistics verzorgt hardware distributie voor Intratuin
Mercuur Smart Logistics verzorgt sinds 1 september alle leveringen van hardware (tuinsets, bbq’s, etcetera) aan alle aangesloten Intratuin-vestigingen. Vanuit het warehouse van Intratuin in Venlo (IZN) worden alle tuincentra (52 vestigingen) drie- tot vijfmaal per week beleverd.

Ter Riele Transporten bouwt ADR-depot
B. ter Riele Transporten uit Wilp verzorgt al enkele jaren de landelijke distributie van vuurwerk vanuit de importeurs naar de winkels, verspreid over heel Nederland. Om dit te organiseren is het gehele wagenpark uitgerust voor ADR-transporten en zijn alle chauffeurs hiervoor gecertificeerd. Op 1 oktober is Ter Riele Transporten gestart met de bouw van een eigen depot in Wilp (nabij Deventer) voor de opslag van ADR-goederen.

Samenwerking met Simon Loos krijgt verder vorm
Mede dankzij het netwerk van Greenport Logistics hebben verschillende leden, verspreid door het land, de inzet van hun capaciteit verder kunnen optimaliseren. Dit gebeurt in samenwerking met Simon Loos, dat gespecialiseerd is in winkeldistributie. Een analyse van vrachtaanbod en capaciteitsinzet heeft uitgewezen dat de pieken in het sierteelt-vrachtaanbod en de winkeldistributie elkaar aanvullen en niet overlappen. Beide partijen hebben daarom een samenwerking opgezet, waarbij in het geval van extra vrachtaanbod de overcapaciteit van de ene partij wordt ingezet bij de andere partij. Hierdoor realiseren we een maximale afvlakking en optimalisatie van de inzet van de capaciteit.