Ervaren logistieke dienstverleners onder één paraplu, dat is Greenport Logistics.

Het is belangrijk om u en uw klanten te blijven koesteren en nog beter te servicen. Logischer logistiek helpt daarbij.

Dit is uw kans om uw markt te vergroten

door intelligentere logistiek.

Bedrijven die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het initiatief, kunnen contact opnemen met het hoofdkantoor.

Nu één logistiek netwerk voor de sierteeltsector in Nederland, België en Duitsland.

Optimalisering van de dienstverlening aan de markt en het behalen van synergievoordelen staan voorop.

De betrouwbaarheid van Greenport Logistics:
be available to promise.

De belangrijkste doelen van het optimaliseren van Available to Promise-processen zijn een efficiƫnt capaciteitsgebruik, een hoge klanttevredenheid met betere levertijden en maximale winstgevendheid.

Logischer logistiek is:

uw klanten

beter servicen.

Snel inspringen op de dag van vandaag, dag-distributie, nacht-distributie. Het kan allemaal.

Samenwerking tussen de partners van Greenport Logistics

foto Samenwerking tussen de partners van Greenport Logistics

Door de nauwe samenwerking tussen de verschillende partners kan Greenport Logistics goed inspelen op de wisselende volumes en daar het materieel op afstemmen. Op deze manier worden de meest efficiënte ritten samengesteld. De wagens worden op de juiste manier beladen en de karren komen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming. Het is belangrijk dat de ritten door middel van de nauwe samenwerking tussen de planners goed worden samengesteld.

Volume en inzet materieel
Wekelijks wordt er een prognose gemaakt van het te verwachtte volume en benodigd wagenpark, daarnaast wordt op basis van historische gegevens een inschatting van het volume over de verschillende regio’s en depots. Tevens wordt wekelijks de inzet aan materieel afgestemd op basis van een grove prognose.

‘Dit wordt vervolgens dagelijks bijgesteld op basis van begintijden, aanwezig personeel, materieel en andere restricties. Op basis van de ritindeling ontvangt elke chauffeur de ritlijsten en de benodigde vervoersdocumenten. Alle informatie wordt vervolgens digitaal naar de verschillende standplaatsen verstuurd waarbij de chauffeurs hun informatie kunnen afhalen’ verteld Niels Kole, werkzaam als planner bij Greenport Logistics. Belangrijk voor de afstemming van de meest efficiënte ritten is dat alle benodigde informatie, zoals onder andere venstertijden, adressen en andere restricties, bekend zijn bij de planners.